|
MAČJI SVET

|
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Jenna

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 14:59 Prispevkov: 18 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Tinchka

Pridružen/-a: Sre Feb 2008 23:31 Prispevkov: 1512 Kraj: ŠpG/LJ
|
Objavljeno: Ned Feb 22, 2009 7:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, jaz sem moja dva lih pred eno uro pripeljala s sprehoda na povodcu. In sem glupa in bolana, ne. Po tvojem mnenju in mnenju 99% ljudi, ki so šli mimo in nas videli. Ampak za voljo varnosti mojih mačk vse to požrem oziroma me čisto nič ne briga kaj si mislijo o tem.
In še bom nadaljevala, minci:
| Citiram: | | Pa še to, zakaj pa ima mačka kremplje, brke, rep.... za okras mogoče?? | Zakaj imamo ljudje dlake po telesu? Sej nosimo obleko, torej zaradi toplote recimo jih ne rabimo...
| Citiram: | | To ima zato, da preživi v naravi. | Aja, ti pa ne bi poskrbela malo bolj zato, da bi preživel?
| Citiram: | | ker mi nihče ne bo govoril kaj in kako z mački. | Kako trmasto otročje. Marskido drug pa me je poslušal, veš? In me upošteval in nekateri me celo sprašujejo za nasvete, ker me pač imajo za kompetentno in se ne bojijo, da jim pade krona z galve. _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mećka
Pridružen/-a: Tor Jun 2008 14:17 Prispevkov: 241 Kraj: -zaradi varnosti prazno-
|
Objavljeno: Ned Feb 22, 2009 9:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Minci, če bi bil na Vašem mestu, bi se vsaj zamislil nad Tinchkinim komentarjem, ne govorim, da se morate z vsem strinjati, vsaj razmisliti je treba, kaj je bolje za mačko.
Še posebej to me je užalilo:
-Ker mi nihče ne bo govoril kaj in kako z mački.
Dobro razmislite, preden tako odgovorite, saj tudi zelo izkušenemu nasvet še bolj izkušenega redko škodi; tak odgovor je sila nestrokoven.
Mačke so žal zveri, pa naj tako izgledajo ali ne, to je dejstvo in če je dejstvo, nima smisla debatirati ali so ali niso. (preverite v strokovni literaturi)
Minci, svetujem, da začnete aktivno iskati mačko; obešanje letakov, itd.
Kaj vas res ne briga kaj se dogaja z mačko, je živa, ni živa, morda je pred nosom, pa je ne najdete, mačka se vam izgubi, vi pa bi radi novo, kot da je mačka roba. _________________ Mačka je stvar ugleda! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Tinchka

Pridružen/-a: Sre Feb 2008 23:31 Prispevkov: 1512 Kraj: ŠpG/LJ
|
Objavljeno: Ned Feb 22, 2009 9:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, dobro, so zveri če jih že moremo predalčkat, ampak kdo od vas bi rekel zver živali, ki spi s človekom v postelji, ki jo lahko prime v roke in premečka kadarkoli, ki jo lahko lubčka na gobček, ki mirno opazuje življenje zunaj skozi okno... ? _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD star maček

Pridružen/-a: Sob Maj 2008 1:01 Prispevkov: 423 Kraj: Okolica Divače
|
Objavljeno: Pon Feb 23, 2009 2:12 am Naslov sporočila: |
|
|
| Tinchka je napisal/a: | | Ja, dobro, so zveri če jih že moremo predalčkat, ampak kdo od vas bi rekel zver živali, ki spi s človekom v postelji, ki jo lahko prime v roke in premečka kadarkoli, ki jo lahko lubčka na gobček, ki mirno opazuje življenje zunaj skozi okno... ? |
Jaz. Vsak dan. In za zahvalo me Betka oblizne po nosu. Tačrn me fehta pri zajtrku, Bužec pa vedno brezuspešno poskuša ukrasti kos kruha na poti od mize do mojih ust.
In jaz ? Tulim ZVERINE !  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
eva19
Pridružen/-a: Pet Dec 2009 12:05 Prispevkov: 6 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pet Dec 25, 2009 12:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vsak ma svoje mnenje, odvisno je od tega kje živi. Ni treba linčati vsakega ki razmišlja drugače.
Jaz mam dva mucka, dudarja, ki sta od svojega prvega dne samo not za štirimi stenami, vsak dan gresta dvakrat za 10 minut na balkon na svež zrak. Sta srečna in zadovoljna, saj ne poznata drugega.
Nikoli pa ne bi mogla mačka, ki je živel zunaj zapreti za štiri stene.
Vem pa da če bi jaz bila maček, bi želela biti v hiši na toplem, z možnostjo izhoda na dvorišče in travnik, tako kot je bil maček, ki je živel pri moji mami. Na žalost je pri štirih letih umrl za levkozo. To je bil naš prvi maček, nismo bili poučeni o boleznih, čeprav smo ga peljali, takoj ko smo ga dobili, k veterinarju in ga kastrirali ter rekli da naj ga cepijo proti vsemu kar se da. Očitno proti levkozi niso cepili niti testirali. Vem pa da je živel polno življenje in da je bil srečen. Močno pa upam, da ni nalezel še koga drugega. Če bi moja mama imela še kakega mucka, ga pa, če ne bi bil cepljen proti levkozi, ne bi več spustila ven. Mislim da mora vsak pogledati svojo situacijo. Jaz živim v ljubljani, zato ne bi nikoli spustila mačka ven, razen če bi imela atrijsko stanovanje z mačjevarno ograjo. Medtem ko moja mama živi v prekmurju, kjer je okolje popolnoma drugačno.
Opozorila bi pa še na nekaj: Ne strižite kremplov če mačke spuščate ven!! Saj se ne morejo braniti pred psi, ne morejo splezati na drevo.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Babyjazz

Pridružen/-a: Sre Apr 2006 22:28 Prispevkov: 2034
|
Objavljeno: Pet Dec 25, 2009 9:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
No jaz imam mačka, ki je prej živel zunaj in zdaj je not. začuda mu popolnoma nič ne manjka. Niti malo ne sili ven, vsake toliko ga peljem na sprehod na Urha na vrvici in je zelo srečen, ko gremo nazaj, ubistvu sam začne že nekje po 15 min proti avtu vlečt, tako da moram rečt, da bi bil čist ok če ne bi šel niti malo ven. Že ko je bil zunanje-notranji je velikokrat, ko smo imeli vhodna vrata odprta kar sam gor šprišel pa mjavkal, ker mu je bilo dolgčas, če si bil pa ti z njim na vrtu je bila pa druga zgodba. Tako, da verjetno potrebuje družbo, pa naj bo to zunaj ali notri. In če lastniki mačku notri znajo naresti, da je zabavno potem bi se verjetno tudi mačke raje odločil za notranje bivanje, ker dvomim, da je pa tistemu mačku zelo prijetno, ko ga povozi avto pa tam leži še ene 2 dni ko pašteta kje ob cesti in se matra. če imaš pa res tako okolje kjer ni nobenih vozil ali gozda z divjimi živalmi ali kakšnim norih sosedov potem pa je super, samo vseeno postane super šele, če se z mačkom tudi ukvarjaš, da se igraš z njim in ga zabavaš pa naj je to zunaj ali notri. ne da ga potem samo spustiš na vrt in je zadeva rešena, saj tako je najlažje imeti mačka. _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD star maček

Pridružen/-a: Sob Maj 2008 1:01 Prispevkov: 423 Kraj: Okolica Divače
|
Objavljeno: Sob Dec 26, 2009 1:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Že mnogokrat ugotovljeno: Maček bolj kot izhod iz hiše potrebuje družbo ljudi. Skozi stoletja je bil tako vzgajan in brez tega ne more. Pri tem ni važno kje je, v hiši ali zunaj. Naša mačka Betka gre z mano in ženo kamorkoli greva, v vrt ali pa celo v hosto, ko greva nabirat gobe. In to brez povodca. Je pa vedno na taki razdalji, da naju vidi.
In tudi pri odprtih vratih na dvorišče, se valja po dnevni, ker sva oba v hiši. Ima popolno izbiro kje bo, a raje kot izhod na dvorišče si izbere človeško družbo.
Imam srečo, da sem na taki lokaciji, da si to lahko privoščim. No, ko se odpraviva kam, ker bi za žival bilo nevarno, jo raje zaprem doma v hišo. Mnogi nimajo take možnosti in njim velja sporočilo, naj se s tem, da je mački kratena svoboda ne obremenjujejo preveč, ker to za mačka ni pomembno, če ima le dovolj svoje in človeške družbe. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|